Dansk KulturGrundlovsforeningen Dansk Kultur, www.danskkultur.dk

 
Nyheder
Foreningen
Søg
Kultur
Medlem
Udgivelser
Skikke
Mærkedage
Humor
Kontakt
Links
Forside

 


Humor
Visdom

Blindmand
3 kvinder
Ønsker
Sølv
Væddemål

Blind mand finder ikke et korn
Det var ude i marsken under en af de store flodkatastrofer. Vandet steg og steg og gennembrød til sidst diget med en sådan kraft, at det kom bag på alle. I forreste række boede en from mand. Han vidste, at Gud ville hjælpe, så han bad Gud om et mirakel, så han ikke skulle dø.
Kort efter sejlede den lokale redningsbåd fra hus til hus og samlede folk op, men manden afslog, for han ventede på Guds mirakel. Men da vandet stadig steg, måtte han kravle op og sidde på taget. -Nu må miraklet ske!- tænkte han. Da kom der en motorbåd forbi, men manden afslog stadig, for han ventede på Gud. Til sidst sad han helt oppe på skorstenen og vandet steg stadig. Da hørtes med et en summen. -Det er Gud!- tænkte han, -miraklet!- Men det var hun en helikopter, så han afslog og druknede.
Omsider kommer han i Paradis og bebrejder Gud, at Han ikke kom og lod ske et mirakel. -Kære ven, jeg kom da som menneske, men du så det ikke. Først i den lokale redningsbåd, så i en motorbåd og til sidst i en helikopter.-

De 3 viise kvinder
Hvad ville der være sket, hvis der havde været tre viise kvinder i stedet for tre viise mænd, der var kommet til Jesusbarnet i stalden?
De havde...
- spurgt om vej
- kommet i god tid til fødselen
- hjulpet til, når barnet skulle fødes
- gjort rent i stalden
- og taget nyttige gaver med sig, som for eksempel engangs-bleer og børnetøj.
 

Hvad ønsker du?
En ung mand drømte, at han kom ind i en forretning. Men bag disken stod til hans store overraskelse ikke købmanden, men Ún af Guds engle. Han spurgte forundret englen, hvad der blev handlet med på dette sted: "Alt hvad du drømmer om", svarede englen, hvorpå den unge mand begyndte at remse alt det op, som han ønskede sig og drømte om: Evig lykke, tro, et fuldkomment ægteskab, mange dejlige børn, at kærligheden aldrig måtte blive mindre, end den var i starten, da jeg lærte min pige at kende, at mit liv må være fuldkomment og lykkeligt, og at vort forhold må være fuldkomment og lykkeligt. "Undskyld", sagde englen, "jeg må afbryde din talestrøm, der er noget du har misforstået. Her sælger vi ikke frugterne, kun frøene.

Tale er sølv, men .... !
En engel viste sig uventet ved et fakultetsmøde på Københavns Universitet og forkynder for dekanen, at som belønning for hans eksemplariske og uselviske opførsel, vil Herren give ham valget mellem uendelig rigdom, uendelig visdom og uendelig skønhed. Uden at tøve vælger dekanen uendelig visdom.
"Det skal ske!" siger englen, og bliver usynlig for ham. Så vender alle hovederne mod dekanen, som sidder tavs omgivet af et svagt lysskær. Endelig hvisker en af hans kolleger "sig noget".
Dekanen ser på dem : "Jeg skulle have taget pengene".

Væddemålet
Olsen og Jensen kunne ikke blive enige om, hvem der var klogest. Det endte da med, at de måtte vædde om det.
"Du skal få mit hovede på et fad, hvis jeg ikke har ret i, at jeg er klogest", sagde Jensen.
"Og du skal få min pung, hvis du har ret", sagde Olsen.
"Men den er jo tom!" protesterede Jensen.
"Netop, for så har vi satset lige meget."
 


 
Vittigheder om...
Ægteskabet
Århusianere
Blondiner
Børn
Det danske sprog
Det ufrivillige
Døden
Dyr
Energi/hvile
Forbudte vittigheder
Gruk
Himmel/helvede
Jøder
Kristne
Læger/advokater
Lune Jyder
Molboer
Muslimer
Paradis
Politiet
Politik
Præster
Skoler
Storm P: Fluen
Sproget
Vendelboer
Visdom